вівторок, 1 січня 2019 р.

ЗОВНІШНЄ НЕЗАЛЕЖНЕ ОЦІНЮВАННЯ – СИТУАЦІЯ ТРИВОЖНА, АЛЕ БЕЗПЕЧНА

ПОРАДИ ПРАКТИЧОГО ПСИХОЛОГА ВИПУСКНИКАМ

1. Готуйтесь до тестування поступово – не залишаючи все на останній день.
2. Перед офіційним тестуванням варто спробувати пройти якнайбільше опублікованих тестів — просто заради тестування. Це дасть вам змогу краще ознайомитися з типовими конструкціями тестових завдань.
3. Заздалегідь постав перед собою мету, яка вам під силу. Орієнтуйся тільки на свої знання.
4. Вчіться керувати своїми емоціями. Наш мозок наказує виробляти гормони стресу на будь-який подразник, що загрожує нашому спокою.
5. Використайте найпростішу йогівську вправу. Заплющте очі й подумки перенесіться на берег океану. Підніміть руки вгору і розведіть їх у боки, уявляючи, як у них входить енергія. Складіть їх одна на одну біля пупка (ліва рука знизу). Ваш мозок насичується киснем і заспокоюється.
6. Завчасно ознайомтеся з процедурою проходження ЗНО, а також з правилами заповнення тестів.
7. Під час підготовки чергуйте розумову діяльність із руховою. Відпочивайте через кожні 40-50хв. Занять(рекомендовано робити 10хв. перерви).
8. Для активної роботи мозку потрібно багато рідини тому більше пийте простої або мінеральної води, зеленого чаю.
9. Дотримуйтесь режиму сну і відпочинку. При посилених розумових навантажень варто збільшити час сну на годину. На передодні ЗНО ляжте раніше спати.
10. Зранку поснідай, зберись заспокойся. Виходь з дому заздалегідь, іди не поспішай. Прийшовши будь ввічливий.
11. Заходячи до кабінету впевнено (вір у власні сили). Взявши тест – заспокойся.
12. Не панікуй, якщо не можеш пригадати питання, берись за друге.

Подорож в світ професій

З метою профорієнтаційної роботи на території Хмельниччини міськими центрами зайнятості були проведенні заходи «Подорож в світ професій» (Ярмарок професій). Допомогти свідомо обрати учням 9-х та 11-х класів майбутній фах, навчити орієнтуватися у світі професій, надати інформацію про особливості й переваги актуальних робітничих професій.

З нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

Щороку 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день є нагадуванням про необхідність для сучасного людства зупинити розповсюдження епідемії ВІЛ/СНІДу.

Соціально-психологічною службою в Шепетівському професійному ліцеї проведений тиждень боротьби зі СНІДом. Було проведено ряд заходів, де учні змогли краще дізнатися про цю хворобу щоб уберегти своє життя: учні груп № 203 та 204 підготовили плакати на відповідну тематику; проведенні виховні години з групами № 103, 104 та 204, анкетування щодо визначення рівня знань з питань профілактики СНІДу; оформлений відповідний інформаційний куточок для інженерно–педагогічних працівників та учнів ліцею.
 

Психологічна підготовка учнів до ЗНО

23.04.2018р. було проведено заняття з елементами тренінгу для учнів випускних груп Шепетівсього професійного ліцею. Практичним психологом були проведені вправи, які допоможуть справитися із тривогою, м’язовим напруженням, послаблення стресових переживань.

Під час проведення вправи «Мої ресурси» учні записували позитивні наслідки участі в зовнішньому незалежному оцінюванні. Хлопці із зацікавленням записували на ватмані пропозиції і зачитували їх.

 

Поради батькам




ПОРАДИ БАТЬКАМ ЩОДО АДАПТАЦІЇ ПЕРШОКУРСНИКІВ ДО НАВЧАННЯ В ЛІЦЕЇ

ПОРАДИ ВИКЛАДАЧАМ








Поради психолога на допомогу педагогу

ПОРАДИ УЧНЯМ


ЯК УДОСКОНАЛИТИ СВОЮ УВАГУ



ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ СТУДЕНТУ-ПЕРШОКУРСНИКУ

Практичний психолог - Студенту
Бути студентом не так просто, як здається. Особливо в перші дні й навіть тижні навчання, коли все навколо вас незнайоме, незвичне. Ви адаптуєтесь до нових життєвих обставин. Цей стан звикання до нового дуже скоро мине.

Що робити у випадку булінгу?

Порядок подання та розгляду (з дотриманням конфіденційності) заяв про випадки булінгу (цькування) в закладі освіти
(відповідно до листа МОНУ від 29.01.2019 №1/11-881 "Рекомендації для закладів освіти щодо застосування норм Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчіх актів України щодо протидії булінгу (цькування) від 18.12.2018 №2657-VIII")

Профілактика булінгу та насилля


Тиждень профілактики правопорушень та злочинності

Психологічною службою з 22 по 26 жовтня в Шепетівському професійному ліцеї був проведений Тиждень профілактики правопорушень та злочинності, мета якого формувати в учнів правову культуру поведінки.

22 жовтня практичним психологом Гладкою Н.М. проведене заняття з елементами тренінгу «Попередження насильства та булінгу» для учнів учнів групи № 104 з професії «Слюсар-ремонтник, електрогазозварник», під час якого також була донесена інформація про законопроект щодо «Посилення відповідальності батьків за виховання та утримання дітей».